نظرسنجی مشتریان رستوران و کافه 

نظرسنجی مشتریان رستوران

 ممکن است که مشتری یک رستوران تنها با یک تجربه بد و کوچک، دیگر به رستوران شما نیاید و رستوران دیگری را انتخاب کند. باید بدانید که مشتری شما چرا بعد از اولین بار حضور در رستوران شما دوباره به رستوران شما آمده‌ است یا مشتری شما تا چه اندازه از سرویس های شما رضایت دارد و شما تا چه اندازه از سلیقه و نظرات مشتری رستوران خود اطلاع دارید؟ شما برای اینکه مشتریان بیشتری داشته باشید و از این مهم تر بتوانید آنها را حفظ کنید باید با طراحی فرم  نظرسنجی مشتریان رستوران ، نظر و سلیقه مشتری خود را بدانید. مشتری شما ممکن است که به صورت کاملا اتفاقی وارد رستوران شما شود و یا با سفارش یکی از دوستان و آشنایان خود به رستوران شما بیاید، باید آنقدر غذا و سرویس دهی شما خوب باشد که آن را جذب خود نمایید و راه های جذب این مشتری را دانسته و آنها را انجام دهید.

نظرسنجی رستوران

معمولاً نظرسنجی برای هر کاری برای هدف های مختلف انجام می شود که می توان به بهتر شدن خدمات، شناخت مخاطب ها و آزمایش محصول اشاره کرد. مدیر یک رستوران یا افراد مسئول بازاریابی یک کافه باید بدانند که چه هدفی از نظرسنجی رستوران یا کافه دارند و بعد از آن به دنبال تنظیم سوالات مناسب خود باشند، یعنی باید بدانند که دنبال چه جواب ها و اطلاعاتی هستند و سپس متناسب  با خواسته‌های خود بهترین سوال ها را طراحی کنند.

نظرسنجی کافه یا رستوران برای یکی از اهداف زیر انجام می شود:

1- میزان رضایت مشتری از خدماتی که دریافت می کند مانند کیفیت غذا، قیمت غذا ،نحوه سرویس دهی و محیط رستوران

2-آشنا شدن بیشتر با مشتریان، راههای جذب مشتری و حفظ آنها می باشد.

3-روش های جمع آوری اطلاعات از مشتریان، از قبیل شماره موبایل و راه های ارتباطی دیگر

4- نظرات مشتریان برای افزودن انواع سرویس دهی و اضافه کردن غذاهای جدید

سوالاتی که برای قسمت رضایت از کیفیت غذا میتوان از مشتری پرسید

معمولا کیفیت غذا اصلی‌ترین فاکتور رضایت مشتری یک رستوران می باشد. بنابراین یکی از اصلی ترین هدف های نظرسنجی مشتریان رستوران یا کافه، رضایتمندی  مشتریان یک رستوران از کیفیت غذای آن می باشد.

متداول ترین سوالات برای بخش رضایت مشتری عبارتند از:

 از نظر شما چه غذاهایی باید به منوی رستوران ما اضافه شود؟

چه چیزهایی در رستوران ما کم می باشد؟

آیا از ساعت کاری رستوران ما راضی هستید؟

میزان رضایتمندی شما از کیفیت غذا چقدر بوده است؟

میزان رضایتمندی شما از سالم بودن غذا چقدر بوده است؟

میزان رضایتمندی شما از منوی رستوران ما چقدر بوده است؟

 تا چه میزان از تنوع غذاهای رستوران ما راضی بوده اید؟

با طرح این سوالات می توانید تا حدودی از نظرها و سلیقه های مشتریان خود باخبر شوید.

یکی دیگر از عوامل جذب مشتری یک رستوران  رفتار و برخورد و پوشش پرسنل آن رستوران می باشد، بنابراین واضح است که بدانیم یکی از اهداف اصلی نظرسنجی مشتریان رستوران ها ارزیابی رضایتمندی مشتریان از برخورد پرسنل با مشتریان رستوران می باشد.

در قسمت دیگر از فرم نظرسنجی مشتریان رستوران می توانید سوالات مرتبط با پرسنل را مطرح نمایید.

سوالات مرتبط با پرسنل رستوران عبارتند از:

1- رفتار و برخورد پرسنل رستوران ما با شما چگونه بوده است؟

2- آیا غذای مورد علاقه شما که از منوی ما انتخاب کرده اید به موقع به شما رسیده است؟

4-نظر شما در مورد ظروفی که غذای ما در آن سرو شده است چیست؟

5-نظر شما در مورد پوشش و لباس پرسنل ما چیست؟

سوالاتی که در بخش دیگری از فرم نظرسنجی کافه یا رستوران می توانید از مشتریان خود داشته باشید، می تواند سوالات دموگرافیک یا جمعیت شناسی باشد.

سوالات دموگرافیک سوالاتی هستند که به شما کمک می کنند مشتری خود را از لحاظ  شخصیت، معیشت، جنسیت، سن، درآمد و توان خرید، نیازها و الگوهای رفتاری، بررسی و بیشتر بشناسید. این دسته از سوالات قبل از راه اندازی رستوران باید انجام گیرد. این سوال ها به شما کمک می کند تا بدانید مشتریان شما از چه قشری، از چه سن و سالی و دارای چه میزان درآمدی هستند که بتوانید سرویس بهتری به آن ها بدهید.

نمونه سوالهای دموگرافیک برای نظرسنجی مشتریان رستوران از این قبیل می باشند:

 غالباً چگونه و از چه طریقی رستوران و کافه خود را انتخاب می نماید؟

بیشترین فعالیت شما در کدام شبکه های اجتماعی است؟

عواملی که باعث می‌شود شما از یک رستوران آنلاین غذا سفارش دهید چیست؟

غالباً از چه روشی برای سفارش آنلاین استفاده می کنید؟

متولد چه سالی هستید و چند سال دارید؟

چه شغلی دارید؟

معمولاً در هفته چند بار میتواند به رستوران بروید؟

 معمولاً در هفته چند بار غذای آنلاین سفارش می دهید؟

در کنار این سوالات از مشتریان خود بخواهید تا راه های ارتباطی خود که از طریق موبایل و ایمیل می باشد را با شما به اشتراک بگذارند سپس آنها را با تخفیف‌های اختصاصی می توانید به خرید غذا ترغیب نمایید.

سوالات دیگری که می توانید در نظرسنجی رستوران خود انجام دهید سوالاتی در مورد محیط و موقعیت رستوران می باشد.

در خیلی از مواقع مشتریان یک رستوران به خاطر تجربه بدی که از محیط رستوران دارند از مراجعه دوباره به آن رستوران امتناع می نمایند. موارد دیگری که برای رضایت مشتری مورد توجه قرار می گیرد مواردی مانند نزدیکی رستوران به وسایل حمل و نقل عمومی، اندازه فضای داخل رستوران، بهداشت محیط داخل رستوران، ظروف سرو غذا، نور کافی در داخل رستوران، موسیقی، طراحی داخلی یا حتی سرویس بهداشتی رستوران می باشند، که همه این موارد عوامل مهمی برای جذب مشتری بیشتر برای رستوران می باشد.

همچنین می‌توانیم سوالاتی در مورد بهداشت فضای داخلی رستوران یا کافه برای مشتریان مطرح نماییم.

نظرسنجی فضای داخلی رستوران

1-محیط داخلی رستوران ما از نظر شما چگونه می باشد؟

2- آیا رستوران ما از لحاظ موقعیت مکانی در جای مناسب قرار دارد؟

3- نظر خود را در مورد بهداشت و نظافت رستوران ما بیان نمایید؟

4- نظر شما در مورد آرامش و سکوت فضای داخل رستوران ما چگونه است؟

5- برای بهبود محیط و تجهیزات خدماتی و سرویس‌های ما در داخل رستوران چه پیشنهادی دارید؟

6-نظر شما در مورد میز و صندلی های رستوران ما از نظر زیبایی و راحتی چه می باشد؟

چگونه و در چه زمانی نظر سنجی را انجام دهید

پس از اینکه پرسش های مورد نظر را برای مشتریان خود جمع آوری و طراحی کردید  می بایستی  روش ها و زمان نظرسنجی مشتریان رستوران را مشخص نمایید در واقع باید بدانید که نظرسنجی را در چه موقعیتی و در چه زمانی برای به مشتری ارائه نمایید تا بیشترین فرصت را برای پاسخگویی به سوالات داشته باشد.

نظرسنجی در داخل رستوران

بعد از خوردن غذا و هنگام صدور فاکتور، از مشتری خود درخواست نمایید تا در نظرسنجی رستوران شما شرکت نماید و برای آنها توضیح دهید که این نظرسنجی مشتریان رستوران جهت افزایش  کیفیت و خدمات بیشتر به آنها صورت می‌گیرد و نظر آنها برای شما بسیار مهم می باشد.

نظرسنجی مشتریان رستوران

نظرسنجی آنلاین

خوشبختانه امروزه فضای مجازی موقعیت مناسبی را برای ارتباط متقابل مخاطبان و مشتریان کسب و کارها برای رستوران ها و سایر کارها فراهم آورده است شما از طریق وب سایت این شبکه اجتماعی می توانید با تعداد زیادی از مشتریان خود ارتباط داشته باشید. کافیست شما بعد از طرح سوالات و آماده کردن نظرسنجی خود آن را در وب سایت رستوران خود قرار داده تا مشتریان به سوالات شما پاسخ دهند.

یکی دیگر از انواع نظرسنجی ها، نظرسنجی پیامکی می باشد.

نظرسنجی پیامکی

اگر رستوران شما در زمان صدور فاکتور، شماره موبایل مشتری را می گیرد شما می توانید فهرست بالایی از شماره های مشتریان خود داشته باشید که با ارسال این نظرسنجی ها به صورت پیامک به موبایل مشتریان خود، نظرات آنها را می توانید دریافت نمایید. اگر می خواهید نظرسنجی شما در سطح وسیع تری انجام شود می توانید از طریق شرکت‌های ارسال پیامک، نظرسنجی خود را به تعداد زیادتری از افراد برسانید. البته باید توجه داشته باشید که این حالت برای زمانی مناسب است که  رستوران یا کافه خود را راه اندازی کرده و قصد جلب رضایت بیشتر مشتری را دارید.

نظرسنجی پیامکی

چگونه تعداد مشتریان خود را در نظرسنجی بیشتر کنیم؟

مشارکت بیشتر مشتریان در نظرسنجی به عوامل زیادی بستگی دارد:

1- مثلا اینکه شما در چه زمانی و چگونه نظرسنجی خود را انجام می دهید.

2-سوالات نظرسنجی نباید زیاد و خسته کننده باشد.درست است که نظر مشتریان برای شما بسیار مهم می‌باشد چون با استفاده از نظرات مشتریان می‌توانید علایق و سلیقه های آنها را در مورد غذاها و ماهیت رستوران  خود داشته باشید و این عوامل باعث افزایش مشتری شما می شود، ولی اگر تعداد سوالات شما زیاد باشد حوصله مشتری سر رفته و با دقت و یا اصلاً به سوالات شما پاسخ نخواهد داد از این رو سوالات کمتری طرح نمایید.

3-برای شرکت در نظرسنجی به مشتریان هدیه بدهید.یعنی در نظرسنجی خود اعلام نماید که اگر کسی نظر های خوب و بهتری ارائه نماید به آنها هدیه داده و یا به او در رستوران تخفیف های ویژه داده می‌شود.

4-به نظرات مشتریان خود پاسخ دهید.بیشتر مشتریان معتقدند که اگر به نظرات آنها پاسخ داده شود حتماً در نظرسنجی کافه یا رستوران شرکت خواهند کرد زیرا از این طریق خواهند فهمید که به نظرات آنها اهمیت داده می‌شود و از این رو علاقه بیشتری به شرکت در نظرسنجی های شما نشان خواهند داد.

به راحتی با نظرسنجی آنلاین اول فرم، از مشتریان خود نظرسنجی کنید: